Ksa’er in de spotlight

Siel Jorissen

Siel Jorissen

5 jaar leiding

Hoe ben je in de KSA terecht gekomen?

De eerste weken dat ik naar de KSA ging hebben mijn ouders mij echt mee moeten sleuren. Dat was bij de jongleeuwkes, dus de jongste groep toen. Ik kende eerst niemand en had dus ook geen zin om elke week te gaan, maar hoe meer ik dan ging, hoe meer vrienden ik maakte en hoe leuker het dan werd natuurlijk. Nu ben ik heel blij dat mijn ouders mij naar de KSA gestuurd hebben ;).

Welke functies vervul je in KSA? Wat houden deze in?

Ik heb maar een paar functies in KSA en één daarvan is Crea. De Crea moet eigenlijk zorgen dat het speelgoed, zoals ballen en touwen, het knutselgerief en de verkleedkleren nooit op geraken en altijd proper opgeruimd zijn. Ik zit ook in werkgroep BAM, dat wil zeggen dat ik ook meehelp om de fuiven BAM en BRAVE te organiseren. Ik help daar vooral met de inkleding, dus de versiering in en rond den Trechter.

Wat is jouw meest memorabele KSA herinnering?

Ik heb heel veel leuke KSA herinneringen, maar het leukste vond ik misschien toch wel de jaren dat ik Jonghernieuwer was. Ik vond het heel leuk om zo wat gravere, grotere spelletjes te spelen en wat meer vrijheid te krijgen. Dat waren ook de jaren dat we meer en meer een echte groep werden, in plaats van allemaal vriendengroepjes apart.

Wat zou je heel graag eens doen met KSA dat nog nooit voorheen is gebeurd/georganiseerd?

Ik had wel heel graag eens op buitenlands kamp geweest. Ik denk dat dat echt een super ervaring moet zijn. Dus ik ben wel een beetje jaloers op de Vernieuwers van dit jaar ;).

Aan diegenen die twijfelen, waarom zou je lid moeten worden van KSA? Wat maakt onze jeugdbeweging zo bijzonder?

Ik ben nog steeds heel blij dat mijn ouders mij naar de KSA gestuurd hebben. Je leert er echt veel mensen kennen, veel daarvan zijn ondertussen echt goeie vrienden geworden. Dat is voor mij eigenlijk het belangrijkste, maar het is ook wel leuk om in groep dingen te organiseren of om leuke vergaderingen te maken waarbij de leden zich volledig kunnen uitleven. Zoals je ziet, genoeg redenen om bij de KSA te komen ;)..