Ksa’er in de spotlight

Robbe Colman

1) Hoelang zit je al in KSA? Hoe ben je er terechtgekomen?

Ik zit al sinds mijn vijf jaar in KSA, dat is ondertussen al 13 jaar geleden. Bij ons waren de groepen nog niet zo hard opgedeeld als nu, ook waren er nog geen tijgerkes. Voor deze redenen heb ik dus 3 jaar in de jongleeuwkes gezeten. Ik ben in KSA gekomenop advies van mijn broer die al een aantal jaar in KSA zat. Nu is hij in zijn 4e jaar leiding en ik in mijn 1e jaar. Ik ben er ook zeker van dat ik nog lang leider ga zijn van deze geweldige jeugdbeweging!

2) Welke functies vervul je in KSA? Wat houden deze in?

Vanaf dat je begint als leiding, is het de bedoeling dat je nog extra verantwoordelijkheid neemt in KSA en dus een functie op je neemt. Ik speel ook basketbal in de supertoffe club Sobabee Zwijndrecht. Dit neemt vrij veel tijd in beslag en dus wist ik niet of ik een functie en basketbal kon combineren. Ik besloot dus om een jaartje te wachten met het hele functie-gebeuren, maar vanaf volgend jaar ga ik me er zeker extra voor engageren.

3) Wat is jouw meest memorabele KSA-herinnering?

Op Groot Kamp gaan de knapen, jonghernieuwers en de hernieuwers op een meerdaagse staptocht. De bannen doen door het jaar kasactiviteiten om een beetje geld te verdienen voor iets éxtra leuk te doen op kamp. Toen ik tweedejaars knaap was, gingen we een leuke activiteit doen na een lange wandeltocht. We gingen met onze ban en de leiding paintballen! Het was echt super leuk en zeker een herinnering dat ik nooit zal vergeten!

4) Wat zou je heel graag een doen met KSA dat nog nooit voorheen is gebeurd/georganiseerd?

Bij KSA doen we al veel verschillende dingen. Als we nog extra dingen zouden willen doen, zullen we heel creatief moeten zijn en er met de gehele leidingploeg over nadenken. Ideeën mogen altijd doorgestuurd worden naar de redactie! Zelf zou ik het heel leuk vinden om nog een extra feestje te geven in het jaar want ik heb gehoord dat die altijd waanzinnig zijn!!!

5) Aan degenen die twijfelen, waarom zou je lid moeten worden van KSA?

Wat maakt onze jeugdbeweging zo bijzonder?Na 13 jaar in KSA te zitten, heb ik veel verschillende vriendschappen opgebouwd. Vaak na KSA hadden we nog niet genoeg van elkaar en gingen we in de avond nog iets doen samen. Nu nog steeds zijn we met onze groep een hoop beste vrienden. Als vriendschap nog niet genoeg is, staat de leiding elke zaterdagnamiddag voor je klaar om er een geweldige dag van te maken. Elke week bereiden de KSA-leiding een ontzettend toffe namiddag voor speciaal voor de leden. Als je in KSA komt, ben je er dus van verzekerd een prettig einde van je week te hebben. Hopelijk zie ik je in september rondlopen op de KSA-terreinen!