KSA’er in de spotlight 2021 : Lien Seeldrayers

Lien Seeldrayers

4 jaar leiding

Hoelang zit je al in KSA? Hoe ben je er terecht gekomen?

Goh nu ga ik even moeten rekenen..! Ik ben gestart als eerstejaars jongleeuwke (momenteel jongleeuwkes oranje) en dit jaar is mijn 4de jaar als leiding. Als ik me dus niet vergis zit ik aan 15 mooie KSA jaren! Dat begint stilaan te tellen hé, maar er komen er zeker nog een aantal bij hoor 😉. Mijn allerbeste vriendin in het lager onderwijs, Lotte Peeters (momenteel knapenleidster), heeft me overtuigd om eens langs te komen op een vriendjesdag en ik was meteen verkocht!

Welke functies vervul je in KSA? Wat houden deze in?

Momenteel vervul ik de functie van ledenadministratie. Wat houdt dat nu precies in? Ja het is een beetje van alles haha. Voornamelijk de inschrijvingen van leden in het begin van het jaar maar ook van de kampen, medische fiches in orde maken, aanspreekpunt voor ouders,.. Kortom alle administratieve zaken wat met onze leden te maken heeft, heel leuk jobke! Daarnaast sta ik ook in voor het gewest Waasland maar dat ligt helaas even stil door corona…

Wat is jouw meest memorabele KSA herinnering?

Hmmm, ook weer een vraag waar ik even over moet nadenken. Moeilijk om te kiezen maar ik ga voor het kampgebeuren in het algemeen. Als kind keek ik daar een heel jaar naar uit en laat ons eerlijk zijn, als leiding is dat nog steeds hetzelfde. Met al je vrienden bijna een maand samen leven, delen, plezier maken,… is gewoonweg geweldig. Al hoewel ik na die maand ook wel blij ben om even in mijn eigen bedje te slapen haha.

Wat zou je heel graag eens doen met KSA dat nog nooit voorheen is gebeurd/georganiseerd?

Ik ben fan van een buitenlandskamp. Dat leek me als lid altijd heel leuk en graaf om eens mee te maken. Vorig jaar waren er plannen om met de vernieuwers naar Tsjechië te trekken maar helaas heeft corona roet in het eten gegooid. Maar dat zou wel echt iets zijn wat ik heel tof zou vinden om te doen. En liefst van al nog gewoon rondtrekken met de rugzak en zo een ander land verkennen.

Aan diegenen die twijfelen, waarom zou je lid moeten worden van KSA? Wat maakt onze jeugdbeweging zo bijzonder?

De vraag dat ze zich moeten stellen is “Waarom niet?”. Wij zijn een heel grote bende maar dat maakt ons juist ook heel speciaal vind ik! KSA biedt voor mij een tweede familie met vrienden die je al kent vanuit uw kindertijd, dat zijn en blijven de mooiste vriendschappen. Als kind gewoon verstand op nul zetten en buiten spelen, vuil worden, leiding plagen,… daar kan niets tegenop! En laat dat nu juist zaken zijn waar wij als KSA-zijnde voor staan!