Ksa’er in de spotlight 2020- Diete Verstraete

Diete Verstraete

Diete Verstraete

2 jaar leiding

Hoelang zit je al in KSA? Hoe ben je er terecht gekomen?

Ik zit al in KSA sinds ik 5 jaar was! Mijn broers Robin en Floris, die ook leiding geven, zaten toen al in de KSA. Omdat ze altijd zo’n toffe verhalen vertelden, kon ik niet wachten om er zelf naartoe te gaan! Ik ben nu 18 jaar, dus ik zit wel al een heel aantal jaren in de KSA.

Welke functies vervul je in KSA? Wat houden deze in?

Mijn functie binnen KSA is ‘Crea’. Wij zorgen voor al het leuke spel- en knutselmateriaal, waar de leden zich elke zaterdag mee amuseren. Dit is natuurlijk een belangrijke functie, want een spelletje Tik Tak Boem zou natuurlijk niet lukken zonder bal!

Ook zit ik in de werkgroep ‘Vriendjesdagen’. Wij organiseren twee keer per jaar een supertoffe Vriendjesdag, waarop de leden al hun vriendjes mogen meenemen. Zo kunnen de andere kinderen uit Zwijndrecht, Burcht en omstreken eens komen ‘proberen’ en als ze het leuk vinden kunnen ze zich inschrijven voor KSA!

Wat is jouw meest memorabele KSA herinnering?

Mijn allerleukste herinnering in KSA, is mijn eerste Groot Kamp. De eerste jaren dat ik oud genoeg was om op Groot Kamp te mogen, ging ik niet mee. Toen ik voor het tweede jaar bij de Knapen zat, hadden mijn vriendinnen me toch overtuigd om mee te gaan. En ik ben blij dat ze dat hebben gedaan: het was superleuk! Voor het eerst slapen in tenten, op bezoek in de Grotten van Han, gezellige spelletjes rond het kampvuur: het was een superleuke ervaring!

Wat zou je heel graag eens doen met KSA dat nog nooit voorheen is gebeurd/georganiseerd?

Het lijkt me leuk om eens met alle leden op kamp te gaan: vanaf de Tijgerkes t.e.m. de Hernieuwers! Dan zouden we een lokaal moeten zoeken voor de jongsten, met een groot veld naast waar de oudsten hun tenten kunnen opzetten. En dan aan het einde van het kamp: een megagroot kampvuur!

Aan diegenen die twijfelen, waarom zou je lid moeten worden van KSA? Wat maakt onze jeugdbeweging zo bijzonder?

KSA is echt de allerleukste jeugdbeweging! We hebben een heel leuke leidingsploeg met heel veel leuke en creatieve ideeën. We zijn ook met veel leden, waardoor je heel veel vrienden en vriendinnen maakt doorheen de jaren. Als je zin heb om een supercoole activiteit te doen op zaterdagnamiddag, moet je zeker naar de KSA komen! En daar nog bovenop: met onze blauwe hemden en oranje dassen hebben we het allermooiste jeugdbewegingsuniform in Zwijndrecht en Burcht!