Korte Sappige Anekdote

Dit verhaaltje begint op Allerheiligen om 14u. De leiding vertrok op weekend! We wisten niet naar waar de reis ging, maar wel hoe er te geraken: al liftend. De lezers die hier al ervaring mee hebben, weten dat er bij liften maar twee opties zijn: ofwel gaat het heel vlot en is het superleuk, ofwel gaat het voor geen meter en is het superfrustrerend. Altijd één van deze twee, nooit ergens tussenin.

Jammer genoeg hadden de Liftgoden (ja, ze bestaan) zin in wat leedvermaak en werd mijn groep verbannen tot het tweede. In het begin ging het dus effectief voor geen meter vooruit. Uit pure miserie hebben we dan maar even de tram gebruikt. Daarna hadden we het geluk dat we werden meegenomen door een oud-ksa’er die duidelijk nood had aan sociaal contact, want hij was bereid om zijn hele vrijdagnamiddag op te offeren om ons op de bestemming te krijgen.

Hierdoor waren we ervan overtuigd dat de rest van de reis vlot zou verlopen, maar dat bleek door allerlei gigantische mislukkingen totaal niet zo te zijn. Eerst hebben we nog 40 minuten moeten wachten op de rest van de groep omdat ze het oriëntatievermogen hadden van een Tijgerke. Ze hadden de kerk en het gemeentehuis verward met elkaar, waardoor onze chauffeur heel Lier heeft moeten rondrijden om hen te vinden. En toen  we op weg waren naar een kringloopwinkel in Herentals, of dat dachten we toch, bleek dat de gps verkeerd was ingesteld. In werkelijkheid waren we teruggereden richting Antwerpen, naar de verkeerde kringloopwinkel. Daaruit blijkt dus nog maar eens dat een gps maar zo slim is als de persoon die hem gebruikt.

En toen was het nòg niet gedaan, want toen we effectief tot in Herentals gesukkeld waren, kregen we te horen dat het andere deel van de groep (weet je nog, de groep die niet wist wat een kerk was) aan de kringloopwinkel in Berlaar stond, want ‘dat had dezelfde naam’.

Om een lang verhaal kort te maken: door een opeenstapeling van al deze dingen waren we grandioos laatst, was onze eindscore om depressief van te worden, en was er een einde gekomen aan een frustrerende namiddag. De rest van het weekend was wel heel leuk, maar dat is een verhaaltje voor een volgende keer.