Verslag Sinterklaas

Deze zaterdag hadden we hoog bezoek. Onze gasten waren immers niemand minder dan Sinterklaas en Zwarte Piet! Het werd een drukke avond, want er waren heel veel kindjes die wilden langskomen. Daarom was de grote zaal klaargemaakt voor dit feest. De Tijgerkes hadden de eer om de spits af te bijten. Daarna gingen we verder van jong naar oud. De Sint las voor uit zijn grote boek dat werkelijk alles weet over iedereen, soms zelfs tot verbazing van de kinderen. Er werd massaal veel snoep uitgedeeld en/of weggegooid door die twee zotte Zwarte Pieten. De leden gaan deze week niet veel honger hebben, omdat ze al zoveel snoep hebben gegeten.

Soms werden er ook opdrachten uitgevoerd. De leden hebben een paar keer moeten racen tegen de leiding, en zoals verwacht, verloor de leiding elke keer.

 De Leeuwkes Blauw hadden iets speciaals gedaan, ze hadden namelijk de catalogus bij van Boot.com ( zoals Bol.com, maar dan voor stoomboten). We zullen zien of de Sint volgend jaar uit Spanje komt in één van deze boten.

 Er zijn veel Sinterklaasliedjes gezongen, meestal luid en enthousiast. De Knapen, Jonghernieuwers en Vernieuwers moesten dit zelfs doen in canon. Uiteraard was dit geen succes, en als straf moest iedereen tegelijk een dansje doen. (Hoofd -schouders – knie en teen). Het resultaat was zelfs grappiger dan verwacht.

Door het enthousiasme van de Sint en zijn Pieten duurde KSA iets langer, maar dat was niet zo erg. Iedereen heeft zich geamuseerd en we kijken al uit naar volgend jaar!