Verslag Hernieuwerweekend

Elk jaar denken we opnieuw dat het Hernieuwerweekend niet beter kan, maar elk jaar opnieuw zijn we weer mis.


We vertrokken vrijdag met de trein naar Geel. Al mijn boys mochten daar gaan logeren in het buitenverblijf van papa, zijn dikke villa had een mooie grote zaal en genoeg slaapplaats voor alle 45 hernieuwers. Om er een beetje goed voor te komen hadden we daarom ook allemaal onze Louis Vuitton hemdjes en Lacoste truitjes aan.De meisjes daarentegen waren hier geen fan van en besloten een andere aanpak te gebruiken. Verkleed als paracommando’s probeerden ze de mannen te imponeren. Ze namen de leiding in papa zijn villa en dreigden de jongens buiten te gooien. Gelukkig durfden ze ons niet aan te raken omdat papa zijn advocaten anders wel hun werk zouden doen.


Bij onze aankomst werden we met een receptie ontvangen, beetje cava en fruitsap, om goed in te zetten! We zijn ons hierna gaan mengen onder het plebs van Geel. Met onze 45 cousins en cousines, overvielen we het Geelse jeugdhuis. Echt mega chaud!


De ochtend die hier op volgde, begon al vroeg met een paar toffe sessies. Na onze omelette du fromage werden we in groepjes gedeeld om onze jonge geesten iets wijzer te maken. We kwamen wat meer te weten over eerste hulp, omgang in de leidingsploeg en drank en drugs in KSA.


Echt bon chance dat onze cousins van de HN leiding dat kunnen regelen.


Op de middag speelden we een dorpsspel, beetje gaan flexen op de Flamands van Geel. Wie het snelst was en het meeste opdrachten volbracht, kreeg het meeste eieren, die we dan konden gebruiken om het finale spel zwaar te banen.


‘s Avonds was er dan weer lekkere koude spaghetti, klaargemaakt door onze eerstejaars. Blijkbaar is bolognesesaus in plastic zakken echt moeilijk om klaar te maken. Maar ja uiteindelijk is dat niet de job van ons, de hogere klasse.


Het weekend leek nu wat afgelopen, maar plots kregen we de verrassing dat we naar een Trampoline park gingen! Iedereen was mega verbaasd, maar echt abnormaal, niemand had dat ooit kunnen denken! Na deze litte sessie crashten we dan terug in onze villa voor een gezellige gezelschapspelletjes avond. Nog nooit hebben we zo’n extreme potjes Ganzenbord, monopoly of Wie is het gespeeld. We konden het enthousiasme letterlijk niet meer binnenhouden! Te chaud broer.


Dan was het jammer genoeg, al veel te vroeg, zondag. En vertrokken we terug naar huis. We hebben dag dag gezegd tegen de villa van papa, misschien mogen we binnenkort terug, als hij terug is van zijn belangrijke business reizen.


Al bij al, ‘t was chaud broer.