Vriendjesdag – Reis rond de wereld in… 2 uur?

“Daar, over de muur naar links en dan moeten we het zien!”, riep Jules uit. Gewapend met rugzak, stafkaart, en kompas beklommen de 2 ontdekkingsreizigers de laatste hindernis. Verne kwam als eerste beneden, spurtte naar de bel en liet hem galmen door het Geboortepark. Ze waren er geraakt! Met 79 dagen, 36 minuten en 44 seconden op de klok hadden Jules en Verne een nieuw wereldrecord gevestigd. Nog nahijgend sprak Verne: “Dit record pakken ze ons nooit meer af!”. Maar was dat wel waar? De KSA’ers van Zwijndrecht daagden hen uit. Konden zij sneller dan de ontdekkingsreizigers de 5 continenten doorkruisen: Amerika, Afrika, Azië, Oceanië en uiteindelijk Europa. De verschillende bannen gingen de ‘challenge’ aan. Ze moesten het hele parcours vrijspelen door bij elk werelddeel een themaopdracht te volbrengen. De wedstrijd werd op het einde beslecht in een verschrikkelijk spannende stoelenrace tot aan de bel.

Terwijl de bel nog flink nagalmde stoven de KSA’ers al richting het lokaal voor een warme pannenkoek en een drankje. En dat ze het verdiend hadden! Hopelijk heeft iedereen zich goed geamuseerd en zien we jullie allemaal terug op onze volgende activiteiten.

Tot zaterdag!
Antoon